Keskusteluryhmät

Vertaisryhmiin osallistuneet kertoivat saaneensa esimerkiksi oppia, vertaistukea, vaihtelua arkeen, voimaantumista ja uskoa huomiseen.
Vertaisryhmiin osallistuneiden palautteista poimittua.

Vertaistukiryhmät

Vertaistukiryhmät ovat paikkoja, joissa voit keskustella itseäsi koskettavista asioista, ajatuksista ja tunteistasi. Asioiden yhdessä jakaminen auttaa ymmärtämään omaa tilannetta ja jaksamaan paremmin arjessa. Aina ei ole kuitenkaan pakko puhua. Vertaisryhmissä saat myös hyödyllistä tietoa omaisen hoitoon liittyen, virkistyt ja saat uusia tuttuja tai jopa ystäviä.

Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki omaistaan hoitavat. Osallistuminen ei edellytä omaishoidon tuen saamista eikä yhdistyksen jäsenyyttä!

Huom! Koronatilanteen vuoksi kasvokkain toteutettavat vertaistukiryhmät on peruttu heinäkuun loppuun saakka. Sen jälkeen tarkastelemme tilannetta uudelleen. 


Sairausryhmäkohtaiset omaisten ryhmät:


Mikkelissä aloittaa syksyllä 2020 uusi, aivoverenkiertohäiriön sairastaneiden omaisille suunnattu ryhmä. Ensimmäinen tapaamiskerta on 21.9. klo 17 Omatorilla. Lisätietoa Maarit p. 044 3084860.


Vertaistukipaikkakunnat:

Näet paikkakuntakohtaiset kokoontumiset klikkaa paikkakuntaa, jonka ryhmätoiminnoista olet kiinnostunut:

Anttola

Haukivuori

Hirvensalmi

Juva - Muistuttajat

Juva - Tilaa tunteille

Kangasniemi

Mikkeli - Tilaa tunteille

Mikkeli - Tukiryhmä syöpään sairastuneiden läheisille

Mäntyharju

Puumala

Pertunmaa

Ristiina


Erityislapsiperheiden vanhemmille tai isovanhemmille suunnatut ryhmät löydät TÄÄLTÄ.

Vertaistukiryhmien kokoontumisajat löydät myös TAPAHTUMAKALENTERISTA.

Seuraathan ilmoitteluamme myös Facebookissa sekä paikallislehtien ja Länsi-Savon järjestöpalstalla.

Käynnistämme omaishoitajille tarkoitettuja puhelinryhmiä vertaistuen saamiseksi. Ilmoittautuminen Eijalle 050 512 7083.

Käynnistämme omaishoitajille tarkoitettuja puhelinryhmiä vertaistuen saamista varten. Ilmoitathan meille nimesi ja puhelinnumerosi tässä kirjeessä mukana olevan lomakkeen välityksellä, soittamalla meille tai laittamalla tekstiviestiä, niin otamme sinut ryhmään mukaan ja kerromme tarkemmin, milloin ryhmä kokoontuu.

Puhelinryhmässä voit jakaa kokemuksiasi ja saada tukea ryhmän muilta osallistujilta. Ryhmässä käsitellään mm. jaksamiseen liittyviä hyvinvoinnin teemoja.

Puhelinryhmään osallistutaan kotoa käsin, oman puhelimen kautta maksuttomasti. Ryhmänohjaaja soittaa sinulle ja kokoaa ryhmän linjoille. Voit olla siis sovittuna aikana paikassa, jossa voit ottaa puhelun vastaan ja ryhtyä juttelemaan. Ryhmän teemat ja aikataulut muodostuvat osallistujien toiveiden ja tarpeiden mukaisesti. Ryhmässä voi olla 3-5 osallistujaa ja osallistua voi nimettömästi.