Ryhmät

Järjestämme omaishoitajille erilaisia ryhmiä toimialueellamme. Seuraathan ilmoitteluamme Facebookissa sekä paikallislehtien ja Länsi-Savon järjestöpalstalla. Ajantasaiset tiedot löydät myös nettisivujemme kalenterista. 

Muutokset ovat mahdollisia hyvin lyhyelläkin ajalla koronatilanteesta johtuen. Ennakkoon toimintaamme ilmoittautuneille ilmoitetaan mahdollisesta peruuntumisesta tekstiviestillä.

Vertaistukiryhmät

Vertaistukiryhmät ovat paikkoja, joissa voit keskustella itseäsi koskettavista asioista, ajatuksista ja tunteistasi. Asioiden yhdessä jakaminen auttaa ymmärtämään omaa tilannetta ja jaksamaan paremmin arjessa. Aina ei ole kuitenkaan pakko puhua, voit myös osallistua kuuntelemalla. Vertaisryhmissä saat myös hyödyllistä tietoa omaisen hoitoon liittyen, virkistyt ja saat uusia tuttuja tai jopa ystäviä.

Ryhmiin ovat tervetulleita kaikki omaistaan hoitavat. Osallistuminen ei edellytä omaishoidon tuen saamista eikä yhdistyksen jäsenyyttä!

Järjestämme osan ryhmistä yhteistyössä Mikkelin seudun Muisti ry:n kanssa.


Vertaistukipaikkakunnat:

Mikkeli, Haukivuori, Anttola, Ristiina, Hirvensalmi, Mäntyharju, Kangasniemi, Juva, Pertunmaa ja Puumala 

Vertaisryhmiin osallistuneet kertoivat saaneensa esimerkiksi oppia, vertaistukea, vaihtelua arkeen, voimaantumista ja uskoa huomiseen.
Vertaisryhmiin osallistuneiden palautteista poimittua.

Hyvinvointia tukevat ryhmät


Nämä ryhmät on tarkoitettu omaishoitajille, jotta saat tilaa itsellesi, omille ajatuksillesi sekä aikaa rentoutumiseen ja palautumiseen. Ryhmissä hyvinvointisi lisääntyy, elämänhallintakykysi kasvaa ja saat mahdollisuuden käsitellä omia tunteitasi.


Katse Huomiseen

Katse huomiseen on omaishoitajille suunnattu vertaisryhmä, joka tarjoaa mahdollisuuden keskustella surusta ja luopumisesta, käydä läpi omia kokemuksia ja tunteita toisten samassa tilanteessa olevien kanssa.

Ryhmän tavoitteena on tukea omaishoitajia hetkeksi pysähtymään ja miettimään uutta elämäntilannettaan, suuntaamaan katseensa tulevaisuuteen ja löytämään sieltä odottamisen arvoisia sekä iloa tuottavia asioita.


Unihuoltamo

Unihuoltamo on n. 4-5 kertaa kokoontuva lääkkeettömään unettomuuden hoitoon keskittyvä ryhmä, jossa saat tietoa unesta ja sen merkityksestä, erilaisista unihäiriöistä sekä tekijöistä, joilla näihin voidaan vaikuttaa. Ryhmässä saat keinoja paremman unen saavuttamiseksi, opit rentoutumis- ja rauhoittumiskeinoja sekä mielenhallintaa ja saat jakaa kokemuksia yhdessä toisten kanssa.


Toiminnalliset ryhmät

Toiminnallisissa ryhmissä voit liikkua, kokeilla ja oppia uusia taitoja, joista on hyötyä hyvinvointisi ylläpitämisessä tai arjen askareissa. Yhdessä vietetyt hetket tuovat sopivaa irtiottoa arjesta. Ryhmiä järjestetään eri ikäisille omaishoitajille.