Meistä

Essi Matikainen, Emmi Sorjonen, Kati Oinonen, Eija Kaihila, Maarit Väisänen Emmi Löppönen, Ilona Halmesmäki, Kati Partti

Olemme työntekijät Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toiminnan takana. Teemme työtämme suurella sydämellä ja aidosti kohdaten. Olemme asiantuntevia ja kaiken lisäksi vielä tavallisen mukavia ihmisiä.

Maarit Väisänen

Olen yhdistyksen toiminnanjohtaja ja aikaisemmalta ammatiltani terveydenhuollon ja kuntoutuksen sosiaalityöntekijä (YTM, sosionomi). Olen työskennellyt ikäihmisten, eri sairausryhmien ja omaishoitoperheiden kanssa lähes 20 vuotta. Nykyisessä työssäni toiminnanjohtajana korostuu vahvasti tulevaisuuteen katsominen ja samalla tässä ajassa eläminen, hiljaisten signaalien kuuleminen. Vastaan yhdistyksen toiminnan suunnittelusta, rahoitusten hakemisesta sekä arvioinnista ja raportoinnista. Toimin esimiehenä työtiimillemme. Paperi- ja tietokonetyön vastapainona teen myös yksilöllistä asiakasohjausta ratkaisukeskeisellä ja lyhytterapeuttisella otteella, jota parhaillaan opiskelen. Voimaa ammennan perheeni lisäksi metsästä, matkailusta sekä kuntosalilta. Mottoni on "aina emme voi vaikuttaa tilanteeseen, jossa elämme, mutta voimme aina valita asenteemme sitä kohtaan".

Eija Kaihila

Hei, Olen Eija Kaihila ja toimin yhdistyksessä omaistoiminnan ohjaajana. Koulutukseltani olen sosionomi (XAMK). Työssäni ohjaan Ovet -valmennuksia ja vertaistukiryhmiä. Kahdenkeskiset keskusteluhetket (Oivahetket) omaishoitajien kanssa ovat lähellä sydäntäni. Punainen lanka työssäni on luottamus, läsnäolo, itsemyötätunto ja voimavarakeskeisyys. Luonto on minulle tärkeä ja nautin siitä päivittäin ajellessani Hirvensalmelta. Mottoni; ”Sinä riität”. <3

Emmi Sorjonen

Olen Emmi Sorjonen ja toimin OmaisOiva -tiimissä omaistoiminnan kehittäjänä. Ohjaan vertaisryhmiä sekä kehitän hyvinvointia tukevia valmennuksellisia ryhmiä, kuten uneen ja palautumiseen vaikuttavaa Unihuoltamoa. Työhöni kuuluu myös toiminnan suunnittelu, arviointi ja seuranta. Haluan auttaa omaishoitajia tunnistamaan omia voimavarojaan, tukea erilaisissa elämän ongelmatilanteissa ja kehittää toimintaa omaishoitajien arkea parhaiten tukevaksi. Työni lähtökohtana pidän ajatusta siitä, että jokainen on kaiken hyvän arvoinen ja vaikeistakin asioista voidaan puhua. Olen aiemmin työskennellyt mm. kriisityön parissa ja parhaillaan viimeistelen psykologian maisterivaiheen opintoja. Olethan yhteydessä jos kaipaat apua ja tukea!

Kati Oinonen

Hei! Olen Kati ja toimin tällä hetkellä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina. Olen ollut yhdistyksen työntekijänä reilun 7 vuoden ajan. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Kotona arkeani ihastuttaa 3 lasta, joista yhden omaishoitajana toimin ansiotyöni ohella. Sydämeni sykkii omaishoitajille, erityisesti lasten omaishoitajille, siksi teenkin vapaaehtoistyötä erityislapsiperheiden parissa. Jos sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö, tai jos sinä tarvitset vapaaehtoista avuksesi, ole yhteydessä minuun. Mottona: Hyvä tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita! Annetaan hyvän kiertää! 😊

Kati Partti

Olen yhdistyksessä Selviytyjät-hankkeen perhetoiminnan vastaavana. Työtäni teen perhelähtöisesti ja lapsinäkökulmaisesti. Koulutustaustastani löytyy nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan ja sosionomi (AMK) -tutkinnot sekä kasvatustieteen maisteri, erityispedagogiikan asiantuntija. Olen tehnyt pitkän työuran pienten lasten, koululaisten ja heidän perheittensä kanssa. Työkokemus on muokannut minusta perheiden kumppanina työtä tekevän ihmisen, lasten äänen ylläpitäjän sekä uusien tuki- ja toimintamuotojen kehittäjän. Haluan olla perheiden omannäköisen elämän mahdollistaja ja perheenjäsenten omien voimavarojen löytämisen tukija.

Ilona Halmesmäki

Työssäni olen lasten sekä nuorten ja heidän perheidensä puolella. Työtäni teen lempeydellä sekä lämmöllä; huomaten ja kuullen erilaisia yksilöitä. Toimin yhdistyksessä perhetoiminnan kehittäjänä, Selviytyjät-hankkeessa, ja työtäni teen humanistisella kasvatusalan otteella, sillä koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK). Työssäni minut voit löytää esimerkiksi luovien projektien keskeltä (jotkut saattavat kutsua niitä kaaoksiksi), ohjaamassa opinnäytetöitä ja ryhmiä, höpöttelemässä oppilaitoksissa hankkeestamme sekä yhdistyksestämme ja kuuntelemassa erilaisten yksilöiden elämäntarinoita. Elämässäni ajattelen jokaisen kohtaamisen olevan merkityksellinen, ja omassa työssäni sekä arjessani haluan kohdata ihmisen sellaisena kuin hän on. Tukien häntä löytämään sisäisen voimansa.

Essi Matikainen

Hei! Olen Essi Matikainen ja aloitin elokuussa 2018 Selviytyjät -hankkeessa perhetoiminnan kehittäjänä. Koulutukseltani olen lähihoitaja, ja tutkinnossani olen erikoistunut lasten ja nuorten hoitoon ja kasvatukseen. Työurani aloitin erikoissairaanhoidossa unipoliklinikalla ja päivähoidossa olen työskennellyt erityistä tukea tarvitsevien lasten parissa. Olen myös toiminut MLL:n perhekahvilaohjaajana. Työni merkeissä minut löytää mm. erilaisista vertaisryhmistä ja tapahtumista. Tule moikkaamaan minua, niin suunnitellaan ja luodaan yhdessä uutta toimintaa Mikkelin seudun erityislapsiperheiden hyväksi!

Emmi Löppönen

Moikka! Olen Emmi Löppönen ja työskentelen yhdistyksen järjestöassistenttina. Teen pääasiassa toimistotöitä ja hoidan juoksevia asioita. Parhaita asioita töissä ovat mielestäni mukavat työkaverit ja monipuoliset työtehtävät. Vapaa-ajalla nautin lukemisesta, käsillä tekemisestä, ulkoilusta ja kissamme Lunan seurasta.

Meidät löydät: Omatori, Porrassalmenkatu 21, 2. kerros (hissi), 50100 Mikkeli | puh. 044 944 8493