Työntekijät

Olemme työntekijät Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry:n toiminnan takana. Teemme työtämme suurella sydämellä ja aidosti kohdaten. Olemme asiantuntevia ja kaiken lisäksi vielä tavallisen mukavia ihmisiä.

Toiminnanjohtaja Maarit Väisänen.

Maarit Väisänen

Olen yhdistyksen toiminnanjohtaja ja aikaisemmalta ammatiltani terveydenhuollon ja kuntoutuksen sosiaalityöntekijä (YTM, sosionomi). Olen työskennellyt ikäihmisten, eri sairausryhmien ja omaishoitoperheiden kanssa lähes 20 vuotta. Nykyisessä työssäni toiminnanjohtajana korostuu vahvasti tulevaisuuteen katsominen ja samalla tässä ajassa eläminen, hiljaisten signaalien kuuleminen. Vastaan yhdistyksen toiminnan suunnittelusta, rahoitusten hakemisesta sekä arvioinnista ja raportoinnista. Toimin esimiehenä työtiimillemme. Paperi- ja tietokonetyön vastapainona teen myös yksilöllistä asiakasohjausta ratkaisukeskeisellä ja lyhytterapeuttisella otteella. Voimaa ammennan perheeni lisäksi metsästä, matkailusta sekä kuntosalilta. Mottoni on "aina emme voi vaikuttaa tilanteeseen, jossa elämme, mutta voimme aina valita asenteemme sitä kohtaan".

Omaistoiminnan kehitäjä Emmi Sorjonen.

Emmi Sorjonen

Olen Emmi Sorjonen ja toimin yhdistyksessä omaistoiminnan kehittäjänä. Koulutukseltani olen filosofian maisteri (psykologia). Henkilökohtaisen keskustelutuen lisäksi ohjaan vertaisryhmiä sekä kehitän hyvinvointia tukevia valmennuksellisia ryhmiä, kuten Unihuoltamoa. Haluan tukea omaishoitajia selviytymään erilaisista haasteista ja kriisitilanteista sekä auttaa tunnistamaan omia voimavaroja. Itse saan voimaa metsästä ja kahdesta pienestä tytöstäni. Työni lähtökohtana pidän ajatusta siitä, että jokainen on kaiken hyvän arvoinen ja vaikeistakin asioista voidaan puhua.

Vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Kati Oinonen.

Kati Oinonen

Hei! Olen Kati ja toimin tällä hetkellä yhdistyksen vapaaehtoistoiminnan koordinaattorina. Olen ollut yhdistyksen työntekijänä reilun 7 vuoden ajan. Koulutukseltani olen sairaanhoitaja. Kotona arkeani ihastuttaa 3 lasta, joista yhden omaishoitajana toimin ansiotyöni ohella. Sydämeni sykkii omaishoitajille, erityisesti lasten omaishoitajille, siksi teenkin vapaaehtoistyötä erityislapsiperheiden parissa. Jos sinua kiinnostaa vapaaehtoistyö, tai jos sinä tarvitset vapaaehtoista avuksesi, ole yhteydessä minuun. Mottona: Hyvä tapa tulla onnelliseksi on auttaa muita! Annetaan hyvän kiertää! 😊

Emmi Löppönen

Olen yhdistyksessä omaistoiminnan ohjaajana. Olen koulutukseltani yhteisöpedagogi, ja syksyllä 2019 toimin yhdistyksen järjestöassistenttina. Olen siis varmasti monelle jo tuttu sitä kautta. Elelen miehen ja kissan kanssa maalla ja vapaa-ajalla pidän luonnossa liikkumisesta ja kaikenlaisen luovan, kuten savitöiden tai piirtämisen, tekemisestä.

Perhetoiminnan vastaava Kati Partti.

Kati Partti

Olen yhdistyksessä Selviytyjät-hankkeen perhetoiminnan vastaavana. Työtäni teen perhelähtöisesti ja lapsinäkökulmaisesti. Koulutustaustastani löytyy nuoriso- ja vapaa-ajanohjaajan ja sosionomi (AMK) -tutkinnot sekä kasvatustieteen maisteri, erityispedagogiikan asiantuntija. Olen tehnyt pitkän työuran pienten lasten, koululaisten ja heidän perheittensä kanssa. Työkokemus on muokannut minusta perheiden kumppanina työtä tekevän ihmisen, lasten äänen ylläpitäjän sekä uusien tuki- ja toimintamuotojen kehittäjän. Haluan olla perheiden omannäköisen elämän mahdollistaja ja perheenjäsenten omien voimavarojen löytämisen tukija.

Perhetoiminnan kehittäjä Ilona Halmesmäki.

Ilona Halmesmäki

Työssäni olen lasten sekä nuorten ja heidän perheidensä puolella. Työtäni teen lempeydellä sekä lämmöllä; huomaten ja kuullen erilaisia yksilöitä. Toimin yhdistyksessä perhetoiminnan kehittäjänä, Selviytyjät-hankkeessa, ja työtäni teen humanistisella kasvatusalan otteella, sillä koulutukseltani olen yhteisöpedagogi (AMK). Työssäni minut voit löytää esimerkiksi luovien projektien keskeltä (jotkut saattavat kutsua niitä kaaoksiksi), ohjaamassa opinnäytetöitä ja ryhmiä, höpöttelemässä oppilaitoksissa hankkeestamme sekä yhdistyksestämme ja kuuntelemassa erilaisten yksilöiden elämäntarinoita. Elämässäni ajattelen jokaisen kohtaamisen olevan merkityksellinen, ja omassa työssäni sekä arjessani haluan kohdata ihmisen sellaisena kuin hän on. Tukien häntä löytämään sisäisen voimansa. 

Idamaria Karppinen

Olen yhdistyksen järjestöassistetti, eli olen mukana yhdistyksen eri toiminnoissa hyvin monipuolisesti. Olen koulutukseltani tekstiiliartesaani sekä nuoriso- ja vapaa-ajan ohjaaja. Näistä kahdesta ammatistani sekä laajasta harrastuskokemuksestani on ollut paljon hyötyä assistentin työssä, joten esimerkiksi tietotekninen osaaminen on minulla hallussa ja asiakaspalvelu sujuu ihmisiä avoimesti kohtaavalla otteella. Vapaa-ajallani touhuan paljon harrastuksieni parissa, tällä hetkellä olen eniten innostunut kirjoittamisesta sekä käsitöistä. Kuuntelen myös paljon musiikkia, sydäntäni lähellä on 80-luvun syntikkapoppi.

Meidät löydät: Omatori, Porrassalmenkatu 21, 2. kerros (hissi), 50100 Mikkeli | puh. 044 944 8493