Kirjoita kirje tuntemattomalle ja edistä välittävää etäläsnäoloa

  • 13.29.5.2020

Parasta Etelä-Savoon -hanke sai tempauksellaan lähes 100 kirjettä Essoten vanhuspalveluiden asiakkaille. Nyt Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry on päättänyt yhdessä Etelä-Savon Muistiluotsin kanssa kokeilla kansainvälisesti ja kansallisesti suuren suosion saanutta Kirje tuntemattomalle -konseptia. Lähde mukaamme viemään kirjeellä iloa muistisairaille ja eri-ikäisille omaishoitoperheille! Noudatamme kirjeissä Tampereen Setlementin laatimia Kirje tuntemattomalle -ohjeita. Lähetä kirjeesi viimeistään 29.5. mennessä ohjeista löytyvään osoitteeseen.


Ohjeet kirjeeseen:

1. Anna persoonasi näkyä kirjeessä. Kirjeiden vastaanottajia on yhtä monenlaisia kuin kirjoittajiakin. Kaikenlaiset kirjeet ja lyhyetkin postikortit ovat arvokkaita.

2. Voit kirjoittaa ihan tavallisista, arkisista asioista (esimerkiksi päiväsi kulusta, ilon aiheista, luontohavainnoista, lukemistasi kirjoista...).

3. Kirjeiden ei tule sisältää uskonnollisia tai poliittisia viestejä. Kirjeiden sisältö on muuten vapaa.

4. Voit halutessasi päivätä kirjeen tai kirjoittaa yleisesti ”toukokuussa 2020”.

5. Voit allekirjoittaa viestisi esimerkiksi ”Terveisin, tuntematon ystäväsi”, ”Nainen Mikkelistä”, etunimesi tms.

6. Laita kirjoittamasi kirje pieneen kuoreen, mutta jätä kuori liimaamatta kiinni. Pienen kuoren päälle voit kirjoittaa esim. ”Kirje Sinulle” tai ”Kirje ystävälle”.

7. Lähetä kirjeesi toisessa kuoressa viimeistään 29.5.2020 Omatorille osoitteeseen:

Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry

Porrassalmenkatu 21                                                                                                                                                            

50100 Mikkeli

8. Kirjeet toimittaa perille Etelä-Savon Muistiluotsin sekä Mikkelin seudun Omaishoitajat ja Läheiset ry.:n työntekijät.