Tarinoita vapaaehtoistoiminnasta

Vaaleanpunainen tulppaani valkealla taustalla.

"Vapaaehtoisena toimiminen on tuonut uutta sisältöä elämääni ja on antanut minulle itseluottamusta.

Koen yhdistyksen ottaneen minut vapaaehtoisena lämpimästi vastaan. Minusta on ollut aina mukava lähteä vapaaehtoiseksi eri toimintoihin, vaikka se aluksi minua vähän jännittikin.

Parasta vapaaehtoistyössä on ollut sen vaihtelevaisuus."

- Yhdistyksen vapaaehtoinen

"En arvannut, miten suuresti se vaikuttaisi elämääni, kun vuonna 2013 huomasin lehdessä ilmoituksen työikäisten Ovet-valmennuksesta®. Siinä oli vastaus minun hiljaiseen pyyntööni ja avuttomuuteeni, uuden edessä, kun Alzheimer oli pikkuhiljaa tullut osaksi äitini elämää.

Se oli minun ensimmäinen kohtaaminen Mikkelin seudun Omaishoitajat - ja Läheiset ry:n kanssa, kun ilmoittauduin valmennukseen. Ohjelma sisälsi tietoa yhdistyksestä, vertaistukea ja eri alan asiantuntijoiden luentoja, joista minulle oli hyötyä omaishoitajana.

Valmennuksen jälkeen tiesin löytäneeni yhdistyksen, joka sopi arvomaailmaani. Yhdistyksen iloiset ja sydämellään työtä tekevät työntekijät tekivät minuun vaikutuksen. Halusin olla toiminnassa myös mukana.

Uteliaisuuteni ja tiedonhaluni kasvoivat. Sain osallistua Vertaisohjaaja-, Ovet®-ohjaaja-, Katse huomiseen- ja Kehittäjäkumppani-valmennuksiin.

Näiden koulutusten kautta olen päässyt näkemään ja kokemaan, mitä toimiminen yhdistyksessä saa aikaan. Yhdistyksenä voimme viedä asioita eteenpäin sekä tehdä konkreettisia toimenpiteitä, jotka auttavat ja tukevat omaishoitajia ja omaishoitoperheitä. Olen kokenut, kuinka tärkeitä Ovet-valmennukset® ja vertaisryhmät ovat omaishoitajien arjessa; lepohetkiä, sosiaalista kanssakäymistä, vertaistukea, tiedon saamista ja jakamista.

Toimiessani kehittäjäkumppanina olen saanut olla mukana erilaisissa työryhmissä, joissa virallinen tieto ja kokemuksellinen tieto kohtaavat. On tärkeää tehdä työtä yhdessä päästäksemme päämäärään, joka parhaiten palvelee omaishoitajien hyvinvointia.

Omaishoitajan näkökulman olen saanut tuoda esille ollessani yhdistyksen hallituksessa.

Vapaaehtoisena toimiminen tässä yhdistyksessä on antoisaa, riemastuttavaa ja yhteen hiileen puhaltamista!

Suosittelen lämpimästi!"

- Yhdistyksen vapaaehtoinen

"Meillä on käynyt useita vuosia vapaaehtoisia auttamassa. Kaikki alkoi muutosta. Saimme tietoa tällaisesta järjestöstä ja olemme kiitollisia avusta, jonka saa puhelinsoitolla. Aina tulee iloisia vapaaehtoisia, jotta voin lähteä asioille tai minne vaan luottavaisin mielin. On tullut opastusta erilaisten asioiden anomisesta ym. Kun tavataan kaupassa esim. kysellään miehen ja minun vointia tai kuulumisia. Nämä henkilöt ovat mukana täydellä sydämellä."

- Vapaaehtoisapua yhdistyksemme kautta saanut pariskunta

Meidät löydät: Omatori, Porrassalmenkatu 21, 2. kerros (hissi), 50100 Mikkeli | puh. 044 944 8493