Koulutus

Omaishoitajien kokemusasiantuntijakoulutus (OKA®)  on Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry:n kehittämä kokemusasiantuntijan koulutusmallin erityisesti omaishoitoon. Ensimmäinen kokemusasiantuntijakoulutus järjestettiin Etelä-Savossa syksyllä 2022 yhteistyössä Pieksämäen Omaishoitajat ry:n kanssa. Kouluttajina toimivat OKA®-ohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat. Toinen koulutuksemme alkaa maaliskuussa 2024.

Tavoitteenamme on kouluttaa monipuolinen joukko kokemusasiantuntijoita, jotta saisimme myös tätä kautta näkyviin omaishoidon moninaisuuden ja erilaiset näkökulmat. Koulutukseen voi hakeutua nykyinen tai entinen omaishoitaja, joka hoitaa puolisoaan, lastaan, appivanhempaansa tai muuta läheistä henkilöä. Olemme kiinnostuneita juuri sinun tarinastasi.

Koulutus antaa valmiudet toimia kokemusasiantuntijana erilaisissa kokemusasiantuntijatehtävissä. Koulutus toimii osallistujille voimauttavana ja myönteisiä merkityksiä lisäävänä kokemuksena. 

Koulutus ei ole hoito-, kuntoutus- tai psykoterapiaryhmä. Koulutus ei ole myöskään täydennyskoulutus sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammattilaisille, vaan se pohjautuu oman kokemuksellisuuden tutkimiseen ja tarkasteluun. 


Edellytykset

  • Sinulla on omakohtaista kokemusta omaishoitajuudesta
  • Olet valmis kertomaan omasta kokemuksestasi ja haluat sen kautta tuoda omaishoitoa tunnetuksi positiivisessa ja kehittävässä mielessä
  • Olet valmis kuulemaan myös toisten kokemuksia
  • Olet motivoitunut osallistumaan ja valmis toimimaan ryhmässä
  • Pystyt sitoutumaan kahdeksan kuukautta kestävään koulutukseen
  • Sinulla on hyvä suullinen suomen kielen taito
  • Perustaidot etäyhteyksien käytössä

Seuraava koulutus

Seuraava koulutuksemme alkaa maaliskuussa 2024. Koulutus kestää noin kahdeksan kuukautta ja se sisältää etäopetusta verkossa, lähiopetuspäiviä sekä itsenäistä työskentelyä. 

Koulutuksen aikataulu:

To 7.3. verkkokoulutus klo 18-20

To 21.3. verkkokoulutus klo 18-20

To 11.4. verkkokoulutus klo 18-20

La-Su 20.-21.4. lähiopetusviikonloppu

To 16.5. verkkokoulutus klo 18-20

To 30.5.. verkkokoulutus klo 18-20 (HUOM. muuttunut päivä!!)

To 22.8. verkkokoulutus klo 18-20

To 5.9. verkkokoulutus klo 18-20

La-Su 14.-15.9. lähiopetusviikonloppu

To 10.10. verkkokoulutus klo 18-20

La 19.10. lähiopetuspäivä

To 28.11. verkkokoulutus klo 18-20

La 30.11. valmistujaiset

Hakeminen koulutukseen

Haku keväällä 2024 alkavaan omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutukseemme on päättynyt.

Kokemuksia koulutuksestamme

Ensimmäiseen omaishoidon kokemusasiantuntijakoulutukseemme osallistunut Johanna on kirjoittanut ajatuksiaan koulutuksestamme blogissaa Omaishoitaja autismin aallokoissa. Pääset lukemaan kirjoituksen alla olevasta painikkeesta.