Lomat ja kuntoutukset

Tuetut lomat

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry:n logo.

Maaseudun Terveys- ja Lomahuolto ry (MTLH) järjestää omaishoitajille ja omaishoitoperheille tuettuja lomia.

Omaishoitajalomalla saat tauon arkeesi, vertaistukea sekä asiantuntijoiden vinkkejä arkesi tueksi. Saat aikaa itsellesi ja palautumiseen arjen haasteista. Osa lomista on tarkoitettu yhteiseksi omaishoitajalle ja apua tarvitsevalle läheiselle. Lomia on tarjolla myös Sinulle, jonka omaishoitotilanne on jo päättynyt.

Kuten omaishoitotilanteet myös omaishoitajalomat ovat erilaisia. Lomalle hakiessa onkin hyvä tutustua eri lomien teemoihin ja kohderyhmiin.

Voit täyttää lomahakemuksen netissä tai tulla käymään toimistollamme Omatorilla, jolloin voimme auttaa sinua täyttämään lomahakemuksen.

Lomalle hakeminen ei edellytä yhdistyksen jäsenyyttä eikä virallista omaishoitosopimusta kunnan kanssa.

Lisätietoa ja hakuohjeet lomille löydät seuraavien painikkeiden kautta.

Kuntoutus (Kela)

Kelan logo

Omaishoitajien kuntoutuskurssit on tarkoitettu omaishoitajina päivittäin toimiville henkilöille, jotka jonkin sairauden ja/tai mahdollisten uupumusoireiden perusteella tarvitsevat kuntoutusta. Kelan järjestämä kuntoutus on toimintakykyä edistävää ja suunnitelmallista toimintaa, jonka tavoitteena on tukea omaishoitajan toimintakykyä ja kohentaa elämänlaatua. Kuntoutuskursseilla omaishoitajaa ohjataan löytämään keinoja oman kunnon ylläpitämiseen sekä välineitä oman jaksamisen tueksi. Omaishoitajat voivat olla eri-ikäisiä eikä omaishoidon tuen saaminen ole edellytys valinnalle.

Kela järjestää omaishoitajille kuntoutuskursseja sekä yksilö- että parikursseina. Parikursseille osallistuvat omaishoitajat ja hoidettavat yhdessä. Voit tutustua Kelan järjestämään kuntoutuskurssitarjontaan, hakemiseen ja osallistumisen edellytyksiin seuraavan painikkeen kautta.

Meidät löydät: Omatori, Porrassalmenkatu 21, 2. kerros (hissi), 50100 Mikkeli | puh. 044 944 8493